Bogføring

Bogfør bilag på kassekladden

 

Kassekladden afspejler de beholdninger, som du har sat op under systemkonti. Læs mere om systemkonti her

Kladdebalancen skal være 0,00, for at der kan bogføres. Dette er specielt gældende, når der bogføres uden modkonto, som ved åbningsposteringer. Læs mere om åbningsposteringer her.

For at oprette nye bilag på din kassekladde, skal du klikke på "Finans" og "Bogføring" i den sorte administrationsmenu:

På oversigten for dine kassekladder vælger du knappen med stregerne i højre side af oversigten, for at åbne din kassekladde, så du kan begynde at bogføre bilag:

 

Opret nye bilag

Klik på  for at oprette et nyt finansbilag. Derved åbnes skabelonen til indtastning af bilag med følgende felter:

 

 

  • Dato
   Bilagsdatoen. Den skal være i et åbent regnskabsår, ellers vil der komme en fejl.
  • Konto
   Kontoen der skal posteres på. Denne er påkrævet. Man kan skrive det 4 cifrede kontonummer direkte, eller hvis man ikke lige kan huske kontonummeret, så begynd at skrive navnet på kontoen, f.eks. hus, så vil systemet finde de konti, der matcher - som ses her:

                Kontoen skal så vælges. Når den er valgt, vil "Kontonavn" vise den valgte konto.

  • Type
   Vælg om posteringen er Kredit (en udgift) eller en Debet (en indtægt). Systemet vil selv forslå den type, der er valgt som standard for kontoen, som du  valgte.
  • Modkonto
   Dette er kontoen, som der skal modposteres på. Denne vil typisk for bogføring være en beholdning, såsom 'bank' eller 'kasse'. Denne vil typisk være blank ved åbningsposteringer.
  • Beløb
   Indtast beløbet som skal posteres her. Du kan indtaste et minus (-) beløb i feltet, hvilket vil være det samme som at ændre "Type".
  • Bilag
   Indtast bilagsnummeret. Systemet udtager selv det næste nummer i rækken. Hvis bilagsnummeret skal starte et andet sted, kan dette ændres under Indstillinger:

      

  • Tekst
   Teksten der påføres til bilaget.

 

OBS! Afstemninger af indbetalinger (læs mere her) bør foretages via fakturaoversigten (læs mere her), men det kan også gøres igennem kassekladden ved at klikke på .


Dog anbefales det, at debitorbetaling kun bruges til 
refundering af indbetalinger (læs mere her) - i tilfældet at et medlem f.eks. har betalt for meget eller betalt flere regninger på samme fakturanummer.

Klik på  for at gemme dit bilag.

Klik på  for at bogføre kassekladden.

 

På kassekladdeoversigten, kan du til enhver tid se dine beholdningers status i toppen, samt kladdebalancen. Og skulle du få behov for at ændre nogle af dine bilag, kan du gøre det ved at klikke på knappen med blyanten i højre side af oversigten. Du kan også udskrive din kassekladde ved at klikke på knappen "Udskriv" lige over oversigten.