Opret rabatordning

Sæt regler op omkring rabatter

 

Har i behov for at kunne give rabat til søskende eller voksne familiemedlemmer, så har i flere muligheder for at sætte regler op omkring dette i systemet. Vil i gerne give medlemmer som deltager på mere end 1 af foreningens hold, kan det også sættes op via rabatordning i systemet.

Fra den sorte administrationsmenu vælges "Økonomi" og "Rabatordninger".

 

For at oprette en ny familierabatordning, skal du klikke på tandhjulet og vælge hvilken type rabat, du vil oprette fra listen:

 

Alt efter hvilken rabattype, du vælger, så får du en skabelon frem som skal udfyldes med de regler, som skal gælde for jeres forening.

Vil i gerne tilgodese familier som har flere af deres børn i foreningen, eller familier hvor både forældre og børn er med i foreningen, kan i enten oprette en "flere medlemmer på hold" rabat eller en "familierabat".
Vil i gerne tilgodese medlemmer som er med på flere af foreningens hold, så kan i oprette en "flere hold per medlem" rabat.
Man kan sagtens oprette flere rabatordninger og også på tværs af typerne, hvis der er op til flere scenarier i gerne vil have udløser rabat for jeres medlemmer.

OBS! "Navnet på ordningen", kommer til at stå på fakturaen for de medlemmer, hvor rabatten er givet.

OBS! Rabatordninger for familier kan kun bruges, hvis systemet ved, hvem der er i familie med hinanden. Se mere om familiemedlemsskaber her.

 

Flere medlemmer på hold

 

Indtast en sigende navn i feltet "Navnet på ordningen" - da det kommer til at stå på fakturaen. Vælg herefter hvilke af foreningens hold denne ordning skal gælde for. Hvis der ikke vælges nogen, så gælder rabatordningen for alle foreningens hold.

Sæt kryds i afkrydsningsfeltet "Gælder på tværs af hold", hvis rabatten skal gives til familiemedlemmer som deltager på hver deres hold. Sættes der ikke nogen markering i dette felt, skal familiemedlemmerne være på samme hold, for at rabatten gives.

I feltet "Rabat gælder fra" vælger man fra hvilket antal familiemedlemmer, at rabatten skal udløses. Skal rabatten først gives, når en familie har 3 medlemmer meldt ind i foreningen, skiftes tallet til 3. Vil man allerede give rabat fra 2. familiemedlem som bliver aktivt medlem af foreningen, så kan i lade standardvalget stå og rabat vil så også gælde for 3. og 4. familiemedlem som meldes ind i foreningen.

Felterne omkring minimum og maksimum alder er valgfri. Dvs. indtastes der ikke noget i felterne betyder det, at der ikke er nogen aldersbegrænsning for denne rabatordning. Vil man gerne lave en aldersbegrænsning, kan man indtaste de ønskede aldre i felterne.

I feltet "Rabattype" kan man fra drop down listen vælge mellem "Fast pris", "Procent" eller "Beløb". I feltet nedenunder angiver man så den faste pris eller  procentsatsen eller det beløb rabatten giver. Vælges "Fast pris" står denne pris på familiens faktura som det eneste beløb, der trækkes for dem alle. Vælges "Procent" eller "Beløb" deles rabatten ud på alle familiens medlemmers kontingent, hvilket vil sige, at der vil opstå lidt skæve tal på regningen, men det samlede beløb vil svare til udregnede.

OBS!  Man vil først kunne se resultatet af rabatordningen ved kontingentopkrævning. Når opkrævningen køres, får i en liste med alle de opkrævninger, der vil blive sendt afsted og i denne vil i kunne se, hvem der får rabat, inden i sender opkrævningen og regningerne ud til medlemmerne.

 

Her ses et eksempel på en familirabat, som gælder for alle hold i foreningen, hvor andet medlem af en familie udløser rabatten, hvis min. og maks. alderen er opfyldt. Og rabatten giver 50% reduction af kontingentet.

 

Under "Økonomi" og "Rabatordninger" vil i kunne se en liste med alle de rabatter som foreningen har oprettet. I kan til enhver tid ændre på disse, ved at klikke på tandhjulet i højre side af oversigten.

 

Automatisk tildeling af 'Medlem' ved online indmelding

Hvis i har sat jeres online indmelding op således, at man i indmeldelsesprocessen automatisk tildeles holdet 'medlem' og man først derefter skal vælge, hvilke af foreningens hold, man vil deltage på, skal i huske, at holdet 'medlem' tæller som et hold - selvom det reelt ikke er et hold i foreningens øjne. Men systemet og rabatordningen vil se det som et hold og dermed skal man have dette for øje, hvis man opretter en rabatordening for medlemmer som deltager på 2,3 og flere hold i foreningen. 

Skal tilmelding til det 2. hold udløse en rabat på f.eks. 50%. skal man i feltet "Gælder fra" vælge '3. hold', fordi 'medlem' er blevet talt som hold 1 og det første hold medlemmet derefter har meldt sig til ses som hold 2 af systemet. Dette første hold skal ikke udløse rabat, så derfor skal en rabat for medlemmets 2. hold hedde 3. hold i opsætningen af rabatter for medlemmer med flere hold.

Video Guide

Der kommer snart en video her, som viser hvordan du opretter familierabatter til de af jeres medlemmer som har flere familiemedlemmer i foreningen.