Opret nyt felt til medlemsinformationer

Mangler du at kunne angive specifikke informationer på hver enkelt medlem?

 

Det er muligt at oprette nye felter i formularen for medlemsinformationer, hvis jeres forening har brug for at registrere andre informationer, end det som formularen indeholder som standard. Det kunne f.eks. være muligheden for at kunne registrere et nøglenummer pr. medlem i et dertil indrettet felt, som en administrator med rettigheder til at vedligeholde medlemsdata skal kunne lægge ind i systemet. Eller andre informationer som er relevante for jeres forening at få registreret og vedligeholdt på jeres medlemmer.

 

Sådan skal du gøre
Vil du gerne oprette et nyt datafelt, så skal du i menuen under 'Medlemmer' vælge menupunktet 'Tilpas formularer' og herefter 'Ændre medlem - Administratorer'.

 

 

Hermed åbner du den formular, der ligger bag alle de felter, som du kan udfylde på hvert enkelt medlem, når du via medlemslisten og tandhjulsmenuen vælger 'ændre' ud for et specifikt medlem og ændrer på vedkomnes personlige informationer, og de data som er gemt i systemet på medlemmet.

Den er ret lang og delt op i sektioner. I dette eksempel vil jeg vise, hvordan man opretter et felt til angivelse af et nøglenummer. Og det vil jeg lægge ind i den sektion i formularen, der hedder 'Personlige informationer'. Så slutresultatet i formularen bliver som på billedet nedenfor:

 

 

Disse trin skal du igennem:

  1. Klik på 'Tilføj element' knappen lige under sektionens sidste felt
  2. Vælg at oprette et 'tekstfelt'


  3. Giv det nye element et navn - feltnavnet vises i administrationen på medlemmet!  4. Indsæt evt. en beskrivelse - vil stå under feltet som en hjælp i administrationen på medlemmet!
  5. Sæt en markering i afkrydsningsfeltet 'Ny linje', så feltet kommer til at stå på sin egen linje
  6. Sæt 'Maks længde' og 'Feltlængde' ned til et antal bogstaver som passer med behovet til de data, der skal indtastes i feltet
  7. Klik på 'Luk'
  8. Brug evt. pilene i højre side til at placere feltet længere oppe mellem de eksisterende felter i formularen
  9. Scroll ned til bunden af siden og klik på 'Gem' knappen

 

Dermed er der nu oprettet et nyt felt med navnet 'Nøglenr.' som kan udfyldes på hvert enkelt medlems profil med relevant data for feltet.

Gå til medlemslisten og vælg at åbne et tilfældigt medlems profil, så du kan se de informationer, der ligger på medlemmet og tjekke, om det nye felts placering er blevet som forventet. Klik på tandhjulsknappen i højre side og vælg 'ændre'.

Det nye felt til nøglenr. vil se således ud i medlemsadministrationen (et medlems profil) med de indstillinger, jeg lavede ovenfor:

 

   

 

Hvis du gerne vil have feltet op på samme linje som feltet 'Anciennitet', så skal du åbne formularen igen og fjerne markeringen i 'Ny linje'. Med eller uden denne ændring kan man nu indtaste data i feltet for hvert enkelt medlem.

Du kan også tilføje det nye felt i medlemslisten som en kolonne, så du altid kan se dets indhold direkte i medlemslisten, uden at skulle åbne hvert enkelt medlems profil først. Læs hvordan det gøres her.

Og du kan give medlemmerne adgang til selv at kunne indtaste deres oplysninger i det nye felt i deres egne indstillinger - eller bare give dem lov til at se feltet med det indhold, som det har i deres profil, uden at de kan ændre på feltets indhold. Læs mere om hvordan det gøres her.

Har jeres forening brug for at oprette andre felter såsom et felt til 'sekundær mailadresse', 'EPP nummer', 'ICE kontakt' eller noget helt fjerde, så kan det gøres ved at følge ovenstående trin