Google Fotos billedgalleri

Google Fotos 

 

Det er nu igen muligt at benytte Google Fotos til nye album. Men vær opmærksom på at deling først må slås til efter det er hentet ind i MemberLink., Så hvis dit nye album ikke vises, skal du gå ind på albummet og slå deling fra. Så vil det komme i Memberlink, herefter kan deling aktiveres igen. (opdateret 10/5-17)

 

Google meddelte i maj 2016, at de vil lukke ned for Picasa og har lagt alle brugerne af Picasa's albums over i deres nye foto-tjeneste Google Fotos.

Det betyder ikke noget for dine eksisterende Picasa albums som du deler på din hjemmeside. De vil stadig virke. Men når Google lukker helt for Picasa, skal du ændre "bruger ID'et" i opsætningen af dit Picasa element, for at sikre at dine fotos stadig hentes ind i dit galleri. Du kan sagtens lave ændringen allerede nu, så du ikke behøver tænke mere på, hvornår Google lukker helt for Picasa.

Google har som sagt sørget for, at alle dine fotos fra Picasa er blevet flyttet over i Google Fotos. Så dét du skal ændre i elementet for dit galleri er det felt som før hed "Picasa bruger id" og nu hedder "Google+ bruger id". Du skal her hente din "profil ID" fra din Google+ konto og kopiere den ind i feltet "Google+ bruger id". Og derefter gemmer du ændringen, og så kører alt videre som det plejer. Se videoen til højre, hvis du ikke ved 

 

Det kan ikke lade sig gøre at vise albums oprettet i Google Fotos
Google har desværre ikke gjort det muligt at hente de albums, man opretter i Google Fotos og gør offentlige (altså deler) ind via samme metode (API) som blev brugt til Picasa albums. Dvs. du vil ikke kunne hente dine nye albums som er oprettet i Google Photos ind på din hjemmeside via samme element som du hidtil har brugt hos os. Det er Google selv som forhindrer, at dette kan lade sig gøre, så vi kan desværre kun afvente, at de lukker op for at delte albums i Google Photos kan deles på samme måde som Picasa albums.

 

Rediger i eksisterende Picasa billedgalleri elementer
Du kan redigere i dine eksisterende Picasa Gallerier, ved at åbne siden for redigering, klikke på Picasa elementet og via redigeringsværktøjets grønne knap åbne galleriets opsætning.

I skabelonen kan du ændre overskriften for galleriet og den bruger ID som før pegede på Picasa og som nu skal pege på din Google+ konto i stedet for.

Når du har indtastet dit Google+ ID, skal du klikke på knappen "Hent albumliste" og herefter kan du vælge dine 'gamle' Picasa albums på den drop down som hedder "Vælg album". Du kan vælge at vise alle dine albums, eller kun et helt specifikt album.

Herefter kan du vælge hvor mange albums, der skal vises i elementet ad gangen. Har du valgt alle i "Vælg album", kan du f.eks. vælge, at det kun er 2 som skal vises - eller alle. Men det er kun albumets forside som vises.

Under billederne vil der være et link som sender brugerne til en side, hvor de kan se alle de fotos som de enkelte albums indeholder på én gang.