Rediger kontaktformular

Hvordan oprettes kontaktformularen?

Når du opretter dit foreningssite første gang er kontaktformularen en del af det indhold som du får med ved opstart. Dvs. vi har oprettet den for dig.

Formularen indholder 4 standardfelter: 

  • Hvem vil du kontakte
  • Kategori
  • Emne
  • Besked

Se eksempel her:

 

Valgmuligheder på 'hvem vil du kontakte' listen

Du kan selv bestemme, hvem jeres medlemmer skal have mulighed for at sende en besked til via kontaktformularen. De grupper som er valgbare på listen kommer fra de indstillinger, du har valgt, da du oprettede dine hold / medlemsskaber og/eller dine etiketter for jeres forening.

Du kan gøre din liste så specifik, at du vælger, hvilke 1-2 (eller flere) medlemmer af foreningen som skal modtage de mails som sendes - og dette kan vælges pr. gruppe, du tilføjer til listen. Dermed lander kontaktformularen altid hos den rette modtager.

Tilvælg modtagere via Hold / Medlemsskaber
Du kan vælge hvilken gruppe (hold) som skal modtage de mails som sendes via kontaktformularen, ved at gå ind på 'hold / medlemsskaber'. Her klikker du på tandhjulet ud for den gruppe (hold, f.eks. bestyrelsen), som du ønsker skal modtage mails, der sendes via kontaktformularen og vælger 'ændre'.

 

 

Når du har åbnet oversigten for holdet scroller du ned, til du finder et afkrydsningsfelt, som hedder 'Kontakt åben' og her sætter du en markering i feltet. Derefter scroller du ned og vælger Gem. Nu vil det hold, du valgte kunne vælges på listen 'hvem vil du kontakte' i din kontaktformular.

 


OBS!
Når du har valgt 'kontakt åben' modtager alle medlemmer af gruppen de mails, som sendes.

Udvælgelse af et eller flere medlemmer i en gruppe som skal modtage mails fra kontaktformularen
Ønsker du kun, at enkelte medlemmer af den udvalgte gruppe skal modtage mails, der sendes via kontaktformularen, i stedet for hele gruppen, så skal du markere afkrydsningsfeltet 'Kontakt ansvarlige' og herefter vælge den eller de personer som skal modtage mails fra kontaktformularen under punktet 'Ansvarlige personer'. Klik på 'Vælg' knappen og vælg de navne på listen som skal modtage mails. Dermed er det ikke længere hele gruppen som får mails fra kontaktformularen, men kun den eller de udvalgte 'ansvarlige personer'.

 

Tilvælg modtagere via Etiketter / Grupper
Du kan vælge hvilken gruppe (etikette) som skal modtage de mails, som sendes via kontaktformularen, ved at gå ind på 'etiketter / grupper'. Her klikker du på tandhjulet ud for den gruppe (etikette, f.eks. administratorer) som du ønsker skal modtage mails som sendes via kontaktformularen og vælger 'ændre'.

 

Når du har åbnet oversigten for etiketten, scroller du ned, indtil du finder et afkrydsningsfelt, som hedder 'Kontakt åben' og her sætter du en markering. Derefter scroller du ned og vælger Gem. Nu vil det hold, du valgte kunne vælges på listen 'hvem vil du kontakte' i din kontaktformular.


Ønsker du kun at enkelte medlemmer af den udvalgte 
etikette skal modtage mails, der sendes via kontaktformularen, i stedet for hele gruppen, skal du gøre som overnfor beskrevet og udvælge 'Ansvarlige personer', som dermed vil modtage mails som de eneste via kontaktformularen.

 

Fjern grupper fra 'hvem vil du kontakte' listen i kontaktformularen

Hvis der er grupper eller personer i jeres forening som ikke længere skal modtage de mails som sendes til jer via kontaktformularen, skal du bare følge beskrivelserne ovenfor og fjerne markeringen 'kontakt åben', hvis hele gruppen skal forsvinde i listen 'hvem vil du kontakte'. Hvis det kun er en enkelt person, du vil fjerne, skal du trykke på skraldespanden ved siden af vedkommendes navn i sektionern 'ansvarlige personer'. Dette gælder for både hold / medlemsskaber og etiketter / grupper. 

 

Redigeringsmuligheder i kontaktformularen

Ved at åbne menupunktet "Medlemmer" og vælge "Tilpas formularer" vil du kunne vælge imellem at tilpasse den kontaktformular som ikke-medlemmer ser og den som medlemmer (der er logget ind) ser på hjemmesiden. Forskellen på de to formularer er, at ikke-medlemmer skal angive deres navn, e-mailadresse og udfylde en verifikationskode i formularen som medlemmer, der er logget ind ikke behøver udfylde (felterne findes ikke i medlemsudgaven af formularen).

                                 

 

Når du har åbenet en af de to kontaktformularer får du mulighed for at ændre på de eksisterende felter eller tilføje yderligere felter i formularen, alt efter ønske og behov. Du kan læse mere om, hvordan man opretter og redigerer formularer her. Scroll ned til afsnittet omkring oprettelse af sektioner og elementer.

 

Video Guide

Der kommer snart en video her.