Tilpas kontoplanen

Opret jeres egen kontoplan i Finansmodulet

 

MemberLink tilbyder en standard kontoplan, som er tilpasset til foreninger og klubber. Men kontoplanen vil næste altid skulle tilpasses den enkelte forening. Og det giver systemet også mulighed for i Finansmodulet.

For at tilpasse kontoplanen, skal du vælge "Regnskab" og "Kontoplan" i den sorte administrationsmenu:

Kontoplanen er din oversigt over de konti som findes i foreningen. Her vil du kunne se foreningens indtægter og udgifter på de forskellige konti i har og du vil også i kolonnerne til højre kunne få et hurtigt overblik over, hvad der er bogført, budgetteret og hvad differencen mellem de to førstnævnte er.

Ved at klikke på tandhjulet længst til højre i oversigten, får du mulighed for at ændre på kontoen eller se posteringerne på kontokortet. Se billeder nedenfor.

 

   Klik på "Ændre", hvis du vil ændre kontoens navn eller kontonummer.

 

I skabelonen der åbnes, kan du nu se opsætningen af kontoen og ændre på navn, kontonummer, kontotypen og ændre den fra 'åben' til 'lukket' om nødvendigt.

OBS! Du kan kun slette en konto, hvis der endnu ikke har været nogle posteringer på den.

  Klik på "Gem" når du er færdig med dine ændringer.

 

Se posteringer på kontokort

Du kan se de posteringer, der er på de enkelte konti, ved at vælge "Vis kontokort for: xxxx" når du via tandhjulet i højre side åbner menuen for en konto. Du kan kun se posteringer her - ikke lave nogen ændringer.

 

 

Opret ny konto til kontoplanen

Skal du oprette yderligere konti til kontoplanen, skal du klikke på knappen "Opret ny konto" og udfylde den skabelon som åbnes.

 

Kontonummer
Angiv et firecifret kontonummer. Systemet giver dig besked, hvis du kommer til at indtaste et kontonummer som allerede eksisterer. Du bliver i det tilfælde nødt til at vælge et andet, for at kunne komme videre.

Navn
Giv kontoen et sigende navn.

Kontotype
Vælg en kontotype for din nye konto på drop down listen. Der kan vælge imellem:

 1. Driftskonto
  Posteringer tæller med i driftsregnskabet. Driftskonto nulstilles ved afslutning af regnskabsåret og resultat af alle driftskonti overføres til årets resultatkonto, som er defineret i under standardkonti (læs mere om standardkonti her). Driftskonti kan være af typen "Debit" (udgift) eller "Kredit" (indtægt).
 2. Statuskonto
  Også kaldet Balancekonto. Bruges typisk til beholdninger, hensættelser, tilgodehavender mm. Kan være debit eller kredit.
 3. Overskrift
  Bruges til afgrænsning af de forskellige konti, samt til at være udgangspunkt for en summering, sat op på en "Sum konto".
 4. Sum
  Indeholder ingen posteringer, men viser en summering af alle posteringen fra den angivne "Fra kontonummer" til kontoens eget nummer.
 5. Sum Interval
  Har samme funktion som "Sum" konti. Den indeholder ingen posteringer, men den kan sumere flere kontiområder, f.eks alle passiver. Hvor "Sum" kontoen kun kan et område, kan "Sum interval" flere områder.