Picasa lukkes ned - Google Photos overtager

16. august 2016 15:10 , af Susan Lykkehave Sørensen

Tidligere i år offentliggjorde Google, at de lukker ned for deres foto-tjeneste "Picasa" og i stedet for vil have brugerne af Picasa til at anvende den nye foto-tjeneste "Google Photos".

Det betyder også ændringer i vores system. Dine eksisterende Picasa billedgallerier kan fremover godt vises på din hjemmeside, selv om de nu ligger hos Google Photos. Der skal bare laves en lille ændring i opsætningen af Picasa elementet for at de bliver ved med at virke som i dag.

Når Google lukker helt for Picasa, skal ændringen af "bruger ID'et" i opsætningen af dit Picasa element være ændret, for at sikre at dine fotos stadig hentes ind i dit galleri. Du kan sagtens lave ændringen allerede nu, så du ikke behøver tænke mere på, hvornår Google lukker helt for Picasa.

Google har sørget for, at alle dine fotos fra Picasa er blevet flyttet over i Google Photos. Så dét du skal ændre i elementet for dit galleri er det felt som før hed "Picasa bruger ID" og nu hedder "Google+ bruger id". Du skal her hente din "profil ID" fra din Google+ konto og kopiere den ind i feltet "Google+ bruger id". Og derefter gemmer du ændringen, og så kører alt videre som det plejer.

Google har desværre ikke gjort det muligt at hente de albums, man opretter i Google Photos og gør offentlige (altså deler) ind via samme metode (API) som blev brugt til Picasa albums. Dvs. du vil ikke kunne hente dine nye albums som er oprettet i Google Photos ind på din hjemmeside via samme element som du hidtil har brugt hos os. Det er Google selv som forhindrer, at dette kan lade sig gøre, så vi kan desværre kun afvente, at de lukker op for at delte albums i Google Photos kan deles på samme måde som Picasa albums.

 

Er du ikke klar over, hvor du finder din profil ID hos Google, så viser vi, hvor du finder den i denne video: https://youtu.be/3mNXLC69Yh4