Google Analytics

Statistikrapporter via Google Analytics

Hvis du gerne vil have Google Analytics til at tracke jeres foreningshjemmeside, så du kan få statistikrapporter over de besøg som hjemmesiden får, kan dette sættes op i "Web indstillinger".

Det kræver, at jeres forening allerede har en Google Analytics konto. Har i det, skal du blot indsætte jeres Google Analytics nøgle i "Web indstillinger". Dermed begynder Google Analytics på at registrere alle besøg på foreningenshjemmesiden og gør det muligt for dig at hente statistikrapporter over besøg på siden fra Google Analytics.


For at kombinere din Google Analytics konto med din foreningshjemmeside, skal du under "Administration" vælge:

 

Herefter scroller du ned til "Eksterne services", hvor du finder de felter, der skal udfyldes for at forbinde din Google Analytics konto med jeres foreningeshjemmeside. En Google Analytics nøgle kunne f.eks. se således ud: "UA11855701-1".

Opret en Google Analytics konto via dette link: https://www.google.com/analytics/ 

 

MemberLink giver også mulighed for at forbedre jeres 'ranking' i Google søgeresultater ved hjælp af indsættelsen af en "Google site verification key". Dette kræver, at i opretter en konto hos Google's Webmasterværktøj. Når du har oprettet en konto, får du den 'nøgle' som du skal angive i "Web indstillinger" for at sætte dette op.

Det er vigtigt, at du også husker at indsende jeres "site map" til Google Webmasterværktøj, for at få dette til at virke. Du skal angive denne sti "/sitemap.xml" under site map i Google Webmasterværktøj, så vil det fungere korrekt.

Opret en Google Webmasterværktøj konto via dette link: https://www.google.com/webmasters/?hl=da

Video Guide

Der kommer snart en video her, som viser hvordan du tilføjer Google Analytics nøgledata til systemet, så du kan hente statistik for besøg på hjemmesiden i Google Analytics.