Online udmeldelse

Udmeldelse af medlemmer

 

Ved at aktivere Online Udmeldelse kan medlemmer selv anmode om udmeldelse fra foreningen. Udfordingen med udmeldelser er, at de håndteres forskelligt fra forening til forening. Nogle foreninger vil tillade medlemmer at melde sig ud i forbindelse med kontingentopkrævningen, da den er forudbetalt. Andre vil kun tilbyde udmeldelse, når forfalden kontingent er betalt.

I kan selv afgøre, hvordan en udmeldelse skal behandles. Om medlemmer, der ønsker udmeldelse skal slettes, gøres inaktive, tildeles en etikette eller fratages en etikette.

Hvis i f.eks. vil sikre jer, at medlem ikke har ubetalte regninger, inden denne udmeldes helt, så kan i oprette en etikette (læs mere om etiketter her) og kalde den "Ønsker udmeldelse", og så vælge at tildele denne etikette til medlemmet, når denne går ind og anmoder om udmeldelse. Så kan i efterfølgende se, hvem der  ønsker udmeldelse og enten kontakte dem vedr. regningsstatus eller fjerne dem, hvis de straks kan udmeldes.

 

Vil du gerne aktivere online udmeldelse, skal du vælge "Medlemmer" og "Indstillinger" fra den sorte administrationsmenu:

    Og derefter scrolle ned til  

 

Når du har markeret afkrydsningsfeltet, folder der sig en skabelon ud som du nu kan udfylde med den opsætning, som du gerne vil have skal gælde for processen, når et medlem melder sig ud online. Du skal nu udfylde de felter som er relevant for jeres forening.

 

Under "Aktion", kan i nu vælge, hvad der skal ske, når et medlem anmoder om udmeldelse. Mulighederne på listen er:

Slet medlemmer permanent: Her slettes medlemmet helt fra systemet.

Slet medlemmer og ubetalte regninger: Her slettes både medlem og alle ubetalte regninger.

Gør medlemmer inaktive: Medlem gøres inaktiv og flyttes til "Ikke aktiv" i medlemslistem. Dvs. medlemsinformationerne bevares i systemet.

Tildel etikette/hold: Vælg den eller de etiketter, der skal tildeles et medlem under udmeldelse.

Fratag etikette/hold: Vælg den eller de etiketter, der skal fratages medlem ved udmeldelse.

 

Besked ved udmeldelse
Her kan i vælge, hvem der skal have besked, når et medlem sender en anmodning om udmeldelse.

Udmeldelse infotekst
Skriv den besked medlemmet skal se, inden denne sender anmodningen om udmeldelse. Det kunne f.eks. være en tekst, der beskriver hvordan udmeldelsen vil blive behandlet i relation til forfalden kontingent.

Udmeldelse bekræftettekst
Denne teskt vises for medlemmet, efter at medlemmet har bekræftet, at denne ønsker udmeldelse.

Vis IKKE link til udmeldelse i opkrævninger
Hvis i ikke vil have at systemet automatisk sætter et link ind i de regninger som sendes til medlemmerne, når i opkræver kontingenter, så skal i markere dette afkrydsningsfelt. Hvis feltet ikke er markeret, bliver der sat et link ind i regningerne, som medlemmerne kan bruge til at melde sig ud af foreningen med, når de modtager en kontingentopkrævning fra jer.

Klik på  og online udmeldelse er nu aktiveret på hjemmesiden.

OBS! Ved udmeldelse, vil der på medlemmets administrative note blive tilføjet dato for anmodning samt begrundelsen for udmeldelse. 

 

Hvor kan medlemmet melde sig ud online?

 

Medlemmer vil nu have mulighed for udmeldelse oppe under deres brugerprofil i højre hjørne. Når de klikker på deres navn, kan de vælge udmeldelse:

Desuden vil der i regninger, der sendes ud, være link til udmeldelse, hvis i ikke har deaktiveret dette link.