Opret/ændre menu for hjemmesiden

Hjemmesidens menu kan tilpasses efter behov. Man kan som administrator afgøre, hvilke menupunkter der skal være synlige for henholdsvis besøgende og medlemmer, der er logget på. Eller oprette et helt specifikt menupunkt, der kun er tilgængelige for personer som har specifikke etiketter/hold tildelinger.

For at administrere hjemmesidens menu, skal du fra den sorte menu i toppen af siden vælge:

 

Menuen vises nu i sin helhed med de hovedpunkter og undersider som er oprettet på forhånd. Du kan ændre i et menupunkt, ved at klikke på det. Du kan oprette et nyt menupunkt ved at klikke på knappen "+ Nyt punkt". Og du kan flytte rundt på menupunkterne ved at bruge pilene i højre side af oversigten.

Du kan sagtens oprette hele din menustruktur, før du opretter dine sider. Du skal så bare huske at tilknytte dine sider til menupunkterne, når du har oprettet de sider, som du har brug for. Læs mere om, hvordan du gør det nedenfor.

Husk og klik på den grønne "Gem" knap, når du er færdig med dine ændringer, ellers gemmes de ikke.

 

Opret nyt menupunkt

Du opretter et nyt menupunkt ved at klikke på "+ Nyt punkt" knappen. Herefter kommer du ind i en skabelon, hvor du skal give dit menupunkt et navn i feltet "Menupunktets tekst" - og har du allerede oprettet den side, som menupunktet skal åbne, kan du tilknytte siden til menupunktet ved hjælp af drop down listen "Menu URL/Link", hvor du scroller ned til du finder din side og klikker på den for at vælge den. 

 

Alle sider som du har oprettet i systemet vil starte med "Side:" og så det navn, som du har givet siden, på listen som du ser. Alle andre elementer som kan tilføjes til menu for hjemmesiden findes også på denne liste og de hedder det de her til 'fornavn'. Dvs. kontaktformularen hedder f.eks. "Formular: Kontakt".

 

Du kan vælge om dit menupunkt skal åbne i et nyt vindue ved at markere afkrydsningsfeltet "Åben i nyt vindue". Hvis din nye side skal vises som en del af din hjemmeside, lader du bare være med at markere afkrydsningsfeltet.

Du kan bestemme, hvem der må se dit menupunkt ved at bruge drop down listen "Synlighed". Den står som udgangspunkt i alle, men hvis du gerne vil begrænse, hvem der kan se menupunktet, kan du vælge at ændre den til "medlemmer", hvilket vil se, at så skal man være logget på hjemmesiden for at kunne se menupunktet.  

Begrænset adgang til et menupunkt
Hvis dit nye menupunkt kun må ses af et bestemt hold i din forening, eller af medlemmer med en bestemt etikette (fx. bestyrelsen), kan du begrænse adgangsrettighederne til menupunktet ved at sætte "Synlighed" til "Medlemmer" og herefter vil du kunne tilvælge hvilke hold/etiketter som må se menupunktet. Alle andre vil ikke kunne se dette menupunkt i hjemmesidens menu, når du har sat sådan en regel for synlighed op.

 

Klik på knappen "OK", når du er færdig med at sætte dit menupunkt op, så ryger du tilbage til menuoversigten. Når ud har oprettet et nyt menupunkt lægger det sig i bunden af oversigten. Hvis du ikke synes, det skal være det sidste punkt i hjemmesidens menu, kan du flytte det ved hjælp af pilene i højre side af oversigten. Hvis menupunktet er orange i oversigten, er det fordi, du ikke har tilknyttet nogen side til det endnu.

 

Ændre på rækkefølgen af menupunkterne

Du kan ændre i menuen og rækkefølgen af dine menupunkter ved at bruge pilene i højre side af menuoversigten. Brug pilene der peger op og ned, for at flytte menupunkternes placering. Hvis du gerne vil oprette forskellige niveauer - eller underpunkter til menupunkterne i hovedmenuen - så læs mere om underpunkter nedenfor.

 

Gør et menupunkt til et underpunkt 

For at gøre et menupunkt til et underpunkt skal du placere menupunktet lige under det hovedpunkt som det skal ligge under og klikke på pilen, der peger til højre. Så ligger menupunktet sig ind under hovedpunktet. Fortryder du, så klik på pilen, der peger til venstre, så ryger menupunktet tilbage i hovedmenuen.

 

Slet et menupunkt

Hvis du gerne vil slette et eksisterende menupunkt, skal du klikke på det og inde i administrationen for menupunktet klikke på den røde skraldespand i toppen af skabelonen.

 

Forklaring på symboler og farver i menuen

Der bliver brugt nogle symboler og farver i forbindelse med oprettelsen af menuen for en hjemmeside. Der sidder en lille liste med en forklaring til højre for menuoversigten som forklarer disse og du kan læse en yderligere forklaring på dem her.

Hovedpunkter med undersider i menuen får tildelt første symbol på listen (pil der peger ned), fordi brugerne ikke kan klikke på et hovedpunkt og se en side bag det punkt, når det har undersider. Du behøver dermed ikke tilknytte en side til dine hovedpunkter i menuen, hvis de har undersider. Har du alligevel fået tilknyttet en side til et hovedpunkt som har undersider, bliver hovedpunktet markeret med lyseblå farve. Og det er hvad det fjerde punkt på listen betyder - det er en indikationaf, at du har tilknyttet en side til et menupunkt som ikke bliver vist på hjemmeside.

Alle menupunkter som ikke har undersider og som har en side tilknyttet får symbolet for et kædeled i menuoversigten. Det er symbol nr. to på listen.

Har du oprettet en ny side som ikke har en side tilknyttet, bliver menupunktet farvet orange. Det betyder at menupunktet vil findes på din hjemmeside, men når brugerne klikker på det, sker der ikke noget, for du har ikke valgt, hvilken side som skal vises. 

 

Husk at trykke "Gem", når du er færdig. Den nye menu er herefter aktiv med det samme.