Opret indholdssider

Byg sider med indhold

 

MemberLink har sit eget system til at lave hjemmesider og indhold i. Systemet er bygget op på en skabelon med nogle predefinerede felter som du kan placere forskelligt indhold i på dine sider. Vi vil her forklare, hvordan du opretter nye sider og hvilke muligheder du har, når du skal placere indhold på dem.

For at oprette sider skal du vælge "Indhold" og "Alle Sider" i den sorte administrationsmenu:

 

Inde på "Alle sider", får du den fulde oversigt over de sider, som er oprettet til din foreningshjemmeside. Du har her mulighed for at oprette en ny side.

For at oprette en ny side, så tryk på 

 

Indstillingerne for en side

Når du har valgt at oprette en side, så får du i toppen af skabelonen mulighed for at sætte indstillinger som "Titel" og data til søgeoptimering (SEO), såsom nøgleord og beskrivelse. Felterne til søgeoptimering folder sig ud, når du markerer "Vis avancerede indstillinger for siden". 

 

Titlen på siden
Titlen er den overskrift siden får, samt det navn siden får i browseren (den kommer til at stå på fanebladet i browseren, hvis din browser arbejder med faneblade). Ønsker du ikke at vise titlen, så sæt flueben i "Skjul titel", så bruges den kun til navnet i browseren og siden vil dermed ikke have nogen overskrift.

 

 

Eksempel på sidetitel i et browser faneblad:

 

SEO indstillinger
Vil du gerne vide mere om SEO indstillinger og hvordan du SEO optimerer dine sider, så læs mere her.

 

Etiketter/Hold - Begræns synlighed
I forbindelse med sider bruges etiketterne til at tildele et hold til en side. Det du gør ved at vælge at tilføje en af dine etiketter til en side, er at give ansvarlige for den valgte etikette lov til at ændre/redigere siden. Ved at markere "Adgangsbegrænsning", kan du derudover vælge, at siden kun må være synlig for medlemmer af den etikette, du har valgt for siden. Dvs. ingen andre end medlemmer af den etikette kan se siden. Det kræver dog, at de medlemmer som hører til den valgte etikette er logget på, før de kan se siden i sådan et tilfælde.


Undersider
Hvis siden du er ved at oprette er en underside til en anden side, så kan du her vælge hvilken side, den er underside til. Denne information bruges til "Underside elementet", som lister en sides undersider, samt til en "tilbage knap" til siden over. Læs mere i afsnittet om sideelementer her.

 

Indsæt sideindhold i sideelementerne (sideskabelonen)

Ved at scrolle ned til "Sideelementer" kommer du til selve sideskabelonen - de felter, hvor du kan placere dit indhold på siden. Ved at klikke på et af felterne får du mulighed for at indsætte nyt indhold eller redigere i eksisterende elementer.

 

Kolonner
Du kan også ændre på størrelsen af felterne, hvis de ikke passer til det indhold, du gerne vil placere på siden. Det gøres ved at klikke på knappen "Ændre kolonnestørrelser".

Nu kan du skifte mellem de angivne tal og dermed få felternes størrelse til at ændre sig, så de passer til dit indhold.

OBS! Denne type ændring kan selvfølgelig også gennemføres på sider, som allerede har indhold i elementerne. Du behøver ikke vide, hvilke størrelser dine felter skal have, når du opretter siden.

OBS! Det er kun de felter som du placerer indhold i, der bliver vist på dine side, når du har aktiveret den på din foreningshjemmeside. Tomme felter vises ikke.

 

Når du har tilpasset felternes størrelse, så de passer med dine ønsker klikker du på gem knappen. Og så er du klar til at placere indhold i dine felter (hvis du lige har oprettet en ny side).

 

Indholdstyper til sider
Når du vil indsætte indhold i et felt, klikker du på det og så vil du se, at der dukker en "Tilføj nyt element" knap op. Det vil ske hver gang, du klikker på et tomt felt i skabelonen. Hvis feltet allerede har indhold, er det en anden type menu som du vil se. Mere herom i afsnittet omkring redigering af eksisterende sider

Der er en hel liste af forskellige elementerne du kan indsætte i dit felt. Klikker du på "Tilføj nyt element" knappen, får du den at se:

 

Vil du vide mere om de enkelte elementer, som kan indsættes på sider, så læs mere her

 

OBS! Husk at klikke på "OK" knappen, når du er færdig med at redigere det indhold/element, som du arbejder med. Og huske at trykke på "Gem" knappen i top eller bund af siden, når du er færdig med at redigere din side.  

Video guide

Der kommer snart videoer omkring indholdssider her.

 

Se hvor let det er at lave indholdssider.

 

Se her hvordan sider sættes ind i menuen.