Rediger indholdssider

Hvordan åbnes en side, så den kan redigeres?

MemberLink har sit eget system til at lave hjemmesider og indhold i. Systemet er bygget op på en skabelon med nogle predefinerede felter, som du kan placere forskelligt indhold i på dine sider. Vi vil her forklare, hvordan du redigerer eksisterende sider og hvilke muligheder du har, når du skal placere indhold på dem.

Der er 2 muligheder, du kan gøre brug af, når du vil redigere dine sider. Du enten vælge "Alle Sider" i administrationsmenuen eller åbne siden på hjemmesiden og klikke på "Rediger siden" knappen i øverste højre hjørne.

      

OBS! Hvis du vil springe direkte til redigering af forsiden, så vælg: "Ændre forsiden", det er bare en genvej.

OBS! Du skal være logget ind, for at kunne redigere eksisterende sider ved hjælp af "Rediger siden" knappen i højre øverste hjørne.

Inde på "Alle sider", får du den fulde oversigt over de sider, som er oprettet til din foreningshjemmeside. Du har her mulighed for enten at oprette en ny side eller ændre i en eksisterende side.

Hvis du vil redigere en eksisterende side, så klik på  ud for den side, som du gerne vil ændre på og vælge "Ændre" i menuen.

Hvis du gerne vil se en eksisterende side, så klik på  ud for den side, som du gerne vil se og vælg "Vis siden" i menuen.

Hvis du gerne vil kopiere en eksisterende side, så klik på  ud for den side, som du gerne vil kopiere og vælg "Lav en kopi" i menuen.

Hvis du gerne vil slette en eksisterende side, så klik på  ud for den side, som du gerne vil slette og vælg "Slet" i menuen.

 

Indstillingerne for en side

Vil du gerne vide mere om de avancerede indstillingerne for sider, så læs venligst mere her.

 

Forstå redigeringsværktøjet

Du kan redigere et eksisterende element ved at klikke på det. Så kommer følgende redigeringsværktøj frem:

Klik på  for at gå til redigeringen af det valgte element.

Klik på  for at fjerne/slette element fra siden.

Klik på  for at indsætte et nyt element ovenover det valgte, klik på  for at indsætte under det valgte element.

Klik på  for at flytte et element til "clipboard".
Det kan nu indsættes et andet sted på siden, enten ved at klikke på en tom plads, eller ved at klikke på et andet eksisterende element. Hvis du har noget liggende i clipboard vil du have mulighed for at indsætte dette ovenover og under et eksisterende element med knapperne  og . De bliver kun vist i redigeringsværktøjet, hvis du har indhold liggende i clipboard.

 

Flyt rundt på indhold på en side

Du kan flytte elementerne rundt på siden, hvis du ikke er tilfreds med deres oprindelige placering eller gerne vil give et eksisterende element mere plads.

Du kan få en kasse til at fylde fra 1 til 3 kolonner, ved at klikke på "Ændre kolonnestørrelsen". Læs mere om, hvordan du gør det her.

Du kan også flytte et element fra et felt på siden til et andet felt på siden, i tilfælde af at du har indhold som du gerne vil have placeret i omvendt rækkefølge eller flyttet fra en kolonne på siden til en anden. Det bruger du "redigeringsværktøjet" til. Klik på det felt du vil flytte og vælg den orange knap med saksen i redigeringsværktøjet. Se billede nedenfor.

 

 

Når du har klikket på saksen er dit indhold nu 'gemt' i clipboard (ligesom når du trykker ctrl+x i Word eller Excel), og du skal nu klikke på det felt, hvor du vil have det indsat igen. Når du gør det, vil du se, at der øverst og nederst i feltet dukker en grøn knap med en hånd op ved siden af den blå knap med en hånd (som bruges til at tilføje et nyt element under eller over et felt med indhold). Klik på den grønne hånd, og dit indhold bliver indsat igen. Se billede nedenfor.

 

 

 

Dette redigeringsværktøj bliver kun vist, hvis du vælger at indsætte dit indhold i et felt som allerede har indhold, og hvor du kan vælge at indsætte over eller under dette indhold. Vælger du at indsætte dit indhold i et tomt felt, vil du kun se én grøn knap som du trykker på, for at vælge at indsætte dit indhold.  

Husk at trykke "OK" (den blå knap lige under elementet), når du er færdig med at redigere, og husk at trykke "Gem" øverst eller nederst på siden - ellers gemmes der ikke noget.

 

Slet elementer/indhold på en side

Hvis du gerne vil slette et element eller noget indhold på din side, skal du åben siden og klikke på det felt, hvor dit indhold som skal slettes er placeret. Hermed vil du få redigeringsværktøjet at se og skal du slette hele elementet, klikker du nu på den røde knap med det hvide kryds. Så forsvinder hele elementet.

Vil du kun slette en del af et tekstelement, skal du klikke på den grønne redigeringsknap og herefter placere din cursor i teksten dérm, hvor du ønsker at slette noget og enten bruge delete knappen eller backspace knappen på dit tastetur.

 

Placer nye elementer eller indhold på din side

Hvis du gerne vil indsætte nye elementer på din side, så læs mere om hvordan du gør det her.