Indsæt interne/eksterne links på sider

Indsæt internt link (link til andre sider på hjemmesiden)

 

Har du oprettet et tekst sideelement på en side, hvor du gerne vil lave et link som åbner en anden side på foreningens hjemmeside, så kan du let gøre dette ved hjælp af ikonerne i toppen af teksteditoren.

Du vælger først at markere det ord eller den sætning som linket skal ligge på. Herefter vælger du det ikon fra rækken af ikoner over tekstfeltet som ligner en del af en lænke eller et kædeled 

Nu åbnes et nyt vindue, hvor du får forskellige muligheder. For at oprette et internt link til en anden side på hjemmesiden, skal du åbne listen som hedder "Link list" og finde navnet på den side, du vil linke til på listen. Alle sider som er oprettet til hjemmesiden starter med "Side:", så de er nemmere at finde på listen. OG de vises i den rækkefølge som de er oprettet i, dvs. de ældste sider ligger nederst på listen og de nyeste sider ligger øverst på listen.

   Klik på den side på listen, som der skal linkes til, for at vælge den.

 

Herefter vil linket være indsat på den markerede tekst og teksten vil være blevet blå, som indikerer at der er et link man kan klikke på.

 

Indsæt link til ekstern side (andre hjemmesider)

Du skal bruge samme fremgangsmåde som nævnt ovenfor. Marker dit ord eller tekst som skal have et link pålagt. Vælg ikonet med kædeleddet fra oversigten med ikoner over tekstfeltet og i vinduet som åbnes skriver du nu linket til den eksterne side i det første felt som hedder "URL". Husk at linket skal starte med "http://" for at det kommer til at virke.

       Sæt "Target" til 'nyt vindue', så linket åbnes i et nyt vindue.

Når du indsætter links til andre hjemmesider er det en god ide at lade dem åbne i et nyt vindue. På den måde kan brugeren ikke komme til at lukke din hjemmeside ned ved at klikke på krydset i browseren og tro, at han/hun derved kun lukkede den side som linket gik til ned. Ved at bruge et nyt vindue at åbne den anden hjemmeside i, kan brugeren lukke det ned og vende tilbage til din hjemmeside igen uden problemer.