Opret kampagnebanner

Få et topbanner som skifter mellem forskellige kampagner

 

Hvis du gerne vil indsætte et banner på din forside som skifter mellem forskellige billeder, kan du nu sætte et sådant op i vores "Kampagner" område. Du finder administrationsdelen til det her:

 

Første gang du skal oprette et banner, vil administrationsområdet være helt tomt. Og det eneste du kan gøre, er at trykke på den grønne "Opret ny kampagne" knap.

OBS! Du skal oprette de billeder som du vil have til at indgå i et kampagnebanner individuelt (som enkeltstående kampagner) og samler dem så til ét kampagnebanner, der står og skifter mellem billederne, når du indsætter det på en side.

 

 

Når du har klikket på den grønne knap, åbnes nedenstående skabelon som du kan sætte din kampagne op i:

 

 1. Kampagnenavn
  Giv din kampagne et navn, så du kan genkende den igen i administrationslisten. Vil du gerne have flere billeder til at stå og skifte mellem hinanden, skal de alle oprettes individuelt og dermed er det en god ide med letgenkendelige navne. 2. Kampagneindhold
  Du kan lægge tekst ovenpå dit banner i tekstfeltet. Vil du gerne oprette en overskrift, så husk at markere teksten, der skal være overskriften og klik på "Sætning" og vælg "Overskrift 1" eller "Overskrift 2" for at gøre teksten til en overskrift. Den del af din tekst som bare skal være almindelig brødtekst, skal markeres og via "Sætning" listen vælges at blive vist som "Sætning". Brug "Enter" knappen på tastaturet til at justere, hvor meget mellemrum du vil have mellem din overskrift og brødtekst. 3. Prioritet
  Der er tre prioriteter at vælge imellem på listen: "Høj", "Normal" og "Lav". De bannere som du opretter med prioriteten "Høj" vises altid først, hvis du vælger at indsætte dit kampagnebanner på en side med opsætningen "Vis alle prioriteter". Og denne prioritering muliggør også, at du kan vælge, at det kampagnebanner, du indsætter på en side, kun skal vises alle med enten "Høj", "Normal" eller "Lav" prioritet.

 4. Bannerbillede
  Klik på den grønne knap "Vælg filer" og hent dit billede ind direkte fra din egen pc.
  For at få et godt resultat, anbefales det, at billedet, der vælges er skåret til på forhånd, så dele af billedet man ikke vil have vist er skåret væk, og de rette områder af billedet dermed er i fokus. Vi anbefaler også at vælge et billede med få detaljer på, da teksten ellers vil blive svær at læse. 
  Det vil være mest ideelt, hvis bannerfotoet kun har detaljer i højre side og er rimelig ensfarvet i venstre side - så bliver teksten lettest at læse.
  Hvis jeres hjemmeside har et topbanner med et foto i forvejen, anbefaler vi at lave dette om, så det kun er en baggrundsfarve med jeres logo på, hvis jeres kampagnebanner (som vil blive vist lige under topbanneret) også er med fotos. Det bliver for forvirrende at kigge på, hvis begge bannere består af fotos.
  Vi anbefaler at bannerbilleder har dimmensioner der ca er  : B: 1100-1600 px, H: 300-400 px, Vær desuden opmærksom på at undgå mellemrum, æøå og specialtegn i billedets navn, disse kan gøre at billedet ikke kan vises.                                                                                                                                   
 5. Baggrundsfarve
  Hvis du hellere vil have en farvet baggrund på dit banner i stedet for et foto, kan du i dette felt vælge en baggrundsfarve, som vil blive sat ind bag din tekst og vil være let gradueret, så den ser lidt mere spændende ud, end bare en flade med farve. Men i samme øjeblik som et billede bliver indsat i skabelonen ignoreres baggrundsfarven.

 6. Tekstfarve
  Alt efter hvilken farver som dit billede har, kan du her vælge den farve som teksten, som du vil have vist ovenpå billedet, skal have. Det anbefales at bruge kontrastfarver, så teksten fremstår tydeligt ovenpå billedet.

 7. Fra
  Placér cursoren i dette felt og vælg en dato for, hvornår kamapgnen skal træde i kraft. Dermed vil det blive en del af et kampagnebanner på en given side fra den valgte dato. Det er valgtfrit, om du vil angive en dato her.

 8. Til
  Placér cursoren i dette felt og vælge en dato for, hvornår kamapgnen skal fjernes igen. Dermed vil det ikke længere være en del af et kampagnebanner på en given side. Det er valgtfrit, om du vil angive en dato her.

 9. Etiketter/Hold
  Er det kun medlemmer på bestemte hold eller etiketter som må se din kampagne, så kan du vælge dem her og dermed begrænse visningen af kampagnen til de medlemmer, som har det valgte hold eller etikette.

 10. Kampagne aktiv
  Hvis du på et tidspunkt vil gøre denne kampagne inaktiv i en længere eller kortere periode, kan du fjerne markeringen i dette afkrydsningsfelt - og sætte markeringen igen, når banneret igen må vises som del af en af dine kampagner.

 11. Gem / Fortryd
  Når du er færdig med opsætningen af dit kampagnebanner skal du klikke på "Gem" knappen for at gemme dit arbejde. Herefter vil det kunne ses og tilgås i kampagneadministrationslisten og bearbejdes igen på et senere tidspunkt. Fortryder du dit arbejde, kan du klikke på "Fortryd" knappen og dermed gemmes intet.

 

Indsæt dit kampagnebanner på en side 

 

For at få dit kampagnebanner vist på en side, skal du åbne den side, det skal indsættes på i redigeringsmodus og herefter markere afkrydsningsfeltet "Vis sidekampagner" for at få opsætningsområdet for kampagnebannere frem.

 

Her angiver du først i hvor mange sekunder hvert enkelt banner skal vises, før der skiftes til det næste.

Herefter vælger du hvor stort dit kampagnebanner skal være ved at vælge på listen. Det er højden i pixels som er angivet i parenteserne.

Vælg en prioritet og få enten alle dine bannere med prioriteten "Høj", "Normal" eller "Lav" vist på denne side. Eller vælg "Alle prioriteter" og få alle de kampagner, du har oprettet vist i ét og samme banner, hvor dem med prioriteten "Høj" så vises først.

Vil du begrænse synligheden af dit banner til medlemmer med bestemte hold eller etiketter, kan du her vælge de hold eller etiketter som må se kampagnebanneret. Andre vil ikke kunne se det på siden. 

Gem siden og dit banner vil herefter kunne ses på den lige under topbanneret. Se f.eks. vores kampagnebanner her.

 

Sæt knapper med links på dit kampagnebanner

Hvis du gerne vil lave knapper på dit banner, så medlemmerne hurtigt kan se, hvor de skal klikke for at komme videre, kan du også oprette disse i tekstfeltet og tilpasse dem med din egen knaptekst og et link til et andet sted på jeres hjemmeside, hvor du gerne vil sende medlemmerne hen, når de har set jeres kampagnebanner.

Det kunne f.eks. være at man på et kampagnebanner for "Bliv medlem hos os" at man gerne vil have en knap, som hedder "Meld dig ind her" og som åbner formularen for online indmeldelse i foreningen. Det kan man oprette på følgende måde:

Placér cursoren i tekstfeltet, hvor din knap skal indsættes og klik på knappen "Indsæt skabelon".

Herefter får du mulighed for at vælge imellem et par forskellige predefinerede knapper.

Vælg den farve og størrelse knap som du gerne vil have og klik på "Ok" knappen for at komme tilbage til tekstfeltet. Her kan du kun klikke på knappen og dermed placere cursoren midt i teksten på den og skrive en ny. Slet først den gamle tekst efter du har skrevet den nye!

På sammen måde kan du ændre linket på knappen til at åbne en anden side på foreningshjemmesiden. Klik på knappen og herefter på 

Så åbnes vinduet med de valg du har for at sætte et link på knappen. Du kan enten skrive den fuld webadresse i første felt (1), hvis du vil linke til en ekstern side, eller vælge en side på foreningshjemmesiden ved at åbne listen "Link list" (2).

 

På "Link list" finder du alle foreningens sider på hjemmesiden som du kan vælge at oprette link til. De starter alle med "Side:" efterfulgt af det navn, du gav siden, da du oprettede den. I dette eksempel har jeg valgt at oprette en knap som linker videre til bookingkalenderen på en hjemmeside. Derfor starter den side, jeg vælger på listen med "Booking side:". 

Klik herefter på "Ok" knappen og du vil vende tilbage til tekstfeltet, hvor din knap nu er klar til brug.